For at distribuere en app via Apples App Store skal man have en Apple Developer konto samt et abonnement på iOS Developer Program. Dette er altså nødvendigt for at kunne distribuere din PressMatrix app til Apple enheder. Denne artikel gennemgår tilmeldingsprocessen.

Det er en ikke helt ukompliceret proces, og der er en flere trin hvor man skal vente på godkendelse fra Apple før man kan komme videre. Derfor kan den samlede proces strække sig over flere uger. Du kan selvfølgelig få al den hjælp du har brug for hos Iteras, hvis du løber ind i spørgsmål undervejs.

Før du går i gang

Følgende kræves for at kunne gennemføre oprettelsen:

• Et D-U-N-S nummer, som er et globalt 9-cifret nummer der udstedes af Dun & Bradstreet med det formål at identificere bl.a. virksomheder. Du kan se, om dit firma allerede har et D-U-N-S nummer ved at søge på jeres firmanavn og land (adresse behøves ikke udfyldt) her: https://www.upik.de/en/upik_suche.cgi. De fleste danske virksomheder har automatisk fået tildelt et D-U-N-S-nummer – hvis ikke, kan du søge om nummeret på siden.
  • En almindelig Apple ID (bemærk, at det ikke skal være din personlige Apple ID, men det firma som skal oprettes. Hvis ikke firmaet har en Apple ID, skal den oprettes. Det kan evt. ske som en del af processen herunder.
  • Et betalingskort som kan knyttes til kontoen. På dette kort trækkes betalingen for Apple Developer kontoen. Hvis du ikke har et betalingskort til dette formål, men først skal have lavet et, er det alligevel en god idé at gå i gang med oprettelsen af Apple Developer konto (pkt. 2 herunder), idet der er ventetid på godkendelsen hos Apple, og du skal ikke indtaste kortdata før senere i processen.

iOS-programmet

iOS Developer Program er et underprogram under Apple Developer Program. iOS Developer Program bruges når man udvikler apps til de Apple enheder, der bruger iOS-styresystemet (iPad, iPod Touch og iPhone).

Sådan opretter du dig

1. Overblik

Første skridt er at oprette en Apple Developer konto og tilmelde dig iOS Developer Program.

Medlemsskabet af iOS Developer Program koster p.t. kr. 779,- om året, som du opkræves direkte af Apple.

Tilmeldingen sker via Apple Developer Portal. Portalen indeholder de værktøjer og den support du skal bruge for at kunne udgive iOS applikationer.

2. Opret en ny Apple Developer konto

Følg nedenstående proces for at oprette en ny Apple Developer konto.

• Fra en PC eller Mac åbner du en webbrowser og går til websiden https://developer.apple.com/programs/enroll/. På knappen i bunden af siden kan du påbegynde tilmeldingen.
  • Indtast firmaets (ikke din personlige!) Apple ID, eller klik på “Create Apple ID” hvis ikke firmaet har.
  • Når du er logget ind med firmaets Apple ID, præsenteres du for en Apple Developer Agreement, som du skal godkende.
  • Herefter bliver du bedt om at tjekke, at det er det korrekte navn du er registreret med, samt vælge organisationsform. Det er vigtigt for at PressMatrix kan konfigureres korrekt, at du vælger at oprette kontoen som virksomhed. Når du vælger virksomhed, opremses de krav, du skal opfylde. Du skal bl.a. have ret til at underskrive juridiske dokumenter på vegne af virksomheden.
  • På næste side udfyldes virksomhedsinformationer, herunder D-U-N-S-nummeret. Dit virksomhedsnavn skal skrives på samme måde som i D-U-N-S-registreringen.
  • Dernæst skal man bekræfte, at den angivne adresse er korrekt. Hvis den ikke er, skal man kontakte Dun & Bradstreet for at få den rettet. Det kan man gøre ved at sende en e-mail til appdeveloper@dnb.com
  • Når du har godkendt, er ansøgningen afsendt.

Dernæst må man vente på, at Apple behandler ansøgningen før vi kan gå videre. Behandlingstiden varierer stærkt – fra minutter til uger. Regn med mindst en uges ventetid. Som en del af processen vil du blive ringet op af Apple, som vil have bekræftet, at der er en legal virksomhed bag ansøgningen. Du kan ligeledes blive bedt om at indsende ekstra dokumentation til Apple.

Når ansøgningen er godkendt, modtager du en velkomstmail fra Apple Developer Program og en fra iTunes Connect. Betalingen trækkes automatisk fra det kort, der er knyttet til virksomhedens Apple ID. Apple slår som standard automatisk fornyelse af medlemsskabet til.

Du kan herefter logge ind på din Apple Developer-konto på http://developer.apple.com – vælg Member Center i øvre højre hjørne for at komme til login-siden.

Din virksomhed er nu oprettet som Apple Developer. Næste skridt er generering og opsætning af de nødvendige signaturer og services for udgivelse på App Store.

Klik her for at gå videre til artiklen, der beskriver hvordan du gør.