For at udgive din PressMatrix app på Google Play (til Android-enheder) skal du have en Google Play Developer konto. En Google Play Developer konto er koblet til en almindelig, individuel Google-konto. En Google-konto bruges til alle Googles tjenester, f.eks. Gmail, Google Drive, YouTube, og mange andre.

Hvis jeres firma ikke har en Google-konto, eller gerne vil holde PressMatrix-setup’et adskilt fra virksomhedens øvrige aktiviteter, skal du begynde med at oprette en ny Google konto. Hvis du allerede har en Google-konto du vil bruge som basis for Google Play Developer-kontoen, kan du springe næste afsnit over.

Hvad kræves

For at gennemføre processen, skal du have et betalingskort, som du vil bruge til betaling af Google Play kontoen.

En Google Play Developer-konto koster $25/år.

Sådan gør du

1. Opret en personlig Google-konto

Bemærk, at dette punkt som nævnt ovenfor kan springes over, hvis du allerede har en Google-konto som kan bruges til PressMatrix.

Hvis ikke, opretter du en Google-konto her (benyt en anden browser, hvis du har en anden Google-konto som ikke skal benyttes her, da du ellers kan blive logget ind automatisk):

https://accounts.google.com/signup?hl=da

Følg instruktionerne på skærmen.

2. Opret en Google Play Developer konto

Når du har en aktiv individuel Google-konto, kan du oprette en Google Play Developer konto, som så associeres med din individuelle konto.

• Log ind på din Google-konto (gå til http://accounts.google.com og log ind, hvis ikke du logges ind automatisk)
  • Mens du forbliver logget ind, går du til https://play.google.com/apps/publishDu ser nu Google Play Developer hjemmesiden (der står formentlig “https://play.google.com/apps/publish/signup” i browserens adresselinie).
  • Læs Google Plays distributionsaftale for udviklere. Hvis du er enig i betingelserne, afkrydser du feltet, hvor du erklærer dig enig, og fortsætter til betaling.
  • Der fremkommer nu en Google Wallet box, hvor du indtaster de nødvendige informationer samt kortoplysninger på det kort, der skal betales med. Når betalingen er gennemført, kan du fortsætte registreringen.
  • Sidste skridt er at indtaste det udviklernavn, der skal vises til brugere under navnet på din applikation. Det vil typisk være firmanavn. Du skal også oplyse e-mail (som brugerne kan kontakte dig på, når de har brug for support), website som er associeret med produktet, og telefonnummer. Det hele kan ændres senere.
  • Når du godkender, omdirigeres du til Google Play Developer Console, og modtager en bekræftelse på din oprettelse på e-mail.

3. Opret Google Payments sælgerkonto

For at modtage betalinger, skal du oprette en Google Payments sælger-konto. Denne mulighed vises på forsiden på Developer Console. Klik på den, og udfyld de oplysninger, der bedes om.

I processen skal du tilføje en konto, som betalinger for app’en kan overføres til. Dette involverer, at Google overfører et beløb til kontoen som skal oplyses, så det derved bekræftes, at kontoen eksisterer. Der går ca. 3 dage med denne procedure.

4. Udgiv din app

Udgivelsen af app’en på Google er en forholdsvis ligetil proces, som svarer til at lægge varer op i en webshop.

Det foregår på: https://play.google.com/apps/publish

Når alle oplysninger er udfyldt, kan app’en udgives. Godkendelse tager som regel et par timer.