ITERAS er direkte integreret med NemHandel-systemet – altså det system, der sørger for at levere en EAN-faktura.

Det betyder, at NemHandel-fakturaer leveres fuldautomatisk, lige som alle andre fakturaer i ITERAS. Du skal bare sørge for, at der er indtastet et korrekt EAN-nummer på abonnenten, og så ved ITERAS, at fakturaen skal sendes via NemHandel-systemet (EAN-nummer overrider altså standard-faktureringsindstillingen).

Apropos korrekte EAN-numre, så kan man slet ikke indtaste ikke-eksisterende EAN-numre i ITERAS. Systemet slår nemlig numrene op i NemHandel-databasen når de indtastes, både i udgiver-interfacet og på tilmeldingsformularerne, som er integreret i dit website.

EAN-fakturering kræver, at der findes en Betalingsservice-integration. Årsagen til dette er, at betalingsmetoden skal angives på en faktura. Vi medsender derfor en FI-indbetalingslinje, så abonnenten kan betale regningen, som om det var et indbetalingskort. Dette muliggør advisering af betalingen via Betalingsservice og automatisk registrering i ITERAS.

Bemærk, at vi med NemHandel-fakturaer ved krediteringer ikke sender en ny faktura på et evt. restbeløb, idet dette erfaringsmæssigt håndteres dårligt i modtagerenden.

Bemærk, at Iteras kun understøtter levering til den moderne BilSim-standard (Billing Simple) i modtager-enden. ITERAS understøtter ikke levering den ældre NESUBL-standard, som stort set ikke anvendes mere.

Man kan slå op EAN-nummer og se, om den understøtter BilSim i NemHandelRegisteret. Hvis der mangler en BilSim-profil, så skal man kontakte abonnenten, og gøre opmærksom på at de skal få deres it-leverandør til at registrere en BilSim-profil. Det burde alle NemHandel-it-leverandører understøtte uden problem, eftersom det har været krav i mange år for alle offentlige modtagere.