Iteras har en integreret betalingsmur (på engelsk kaldet paywall) til magasiner og andre med samme behov. Kort fortalt gør en paywall det muligt at styre adgangen til indholdet på et f.eks. et website (eller en app eller en e-publikation), så kun betalende abonnenter lukkes ind. Adgangen kan differentieres til hver side/artikel, så man selv vælger, hvilket indhold der skal være låst til abonnenter, og hvilket der ikke skal. Iteras’ paywall er af den moderne slags, hvor websitet spørger Iteras “live” om en abonnent må lukkes ind (i modsætning til den model, hvor websitet løbende skal have opdateret en liste over abonnenter som må lukkes ind). Det har den fordel, at abonnenter kan logge ind så snart de har oprettet sig – man skal ikke vente på nogle systemer, der opdaterer. Det er også en langt simplere måde at lave tingene på rent teknisk, og der er færre muligheder for at fejl kan opstå.

Installation

En betalingsmur skal installeres på det website, hvor den skal styre adgangen til indholdet. Websitet skal jo kunne spørge Iteras, om en abonnent må lukkes ind på en artikel/side eller ej. Hvordan installationen foregår, afhænger af, hvilket system dit website bygger på.

1) WordPress: Iteras har udviklet sit eget paywall-plugin til WordPress. Det gør livet meget nemt for WordPress-brugere, idet man simpelthen søger på “Iteras” i plugins, og installerer det med få klik. Herefter angiver man, om alle artikler som udgangspunkt skal være låst, eller om alle artikler som udgangspunkt skal være åbne for alle. Og så kan man på hver enkelt artikel let angive den modsatte indstilling. Altså: Hvis man f.eks. indstiller alle artikler til at være åbne for alle, kan man vælge at låse artiklerne enkeltvis. Hvis man omvendt indstiller alle artikler til at være låst til abonnenter, kan man på den enkelte artikel vælge, at denne skal være åben for alle.

2) Andre: Er dit website ikke bygget i WordPress, skal du ikke fortvivle. Iteras-betalingsmuren er lavet, så den er nem at integrere i de fleste websites. Det meste af logikken ligger på Iteras-siden. Men det er ikke en integration, der kan laves af en almindelig bruger – det kræver lidt avanceret it-hjælp. Din it-kvinde eller -mand kan på dette link finde information om, hvad integrationen kræver rent teknisk (it-folk som allerede har prøvet siger at det er lige til at gå til): https://app.iteras.dk/api/