Iteras har udviklet sit eget plugin til WordPress, der med få klik installerer en betalingsmur (paywall) på WordPress-websitet. Der kan opsættes multiple betalingsmure på samme website, således at der kan gives separat adgang til forskellige underprodukter på websitet – eksempelvis forskellige sektioner af en avis.

Du finder plugin’et ved at søge på “Iteras” under Plugins i administrationsinterfacet til din WordPress-website.

For at forbinde plugin’et til Iteras klikkes på “Indstillinger” under plugin’et i plugin-oversigten. Find Iteras URL-id under publikationsindstillingerne og paywall-id i Iteras under konto-indstillinger.

Derudover findes der følgende indstillinger:

Forvalgt paywall-adgang: Angiver, om indlæg som udgangspunkt er låst til en bestemt betalingsmur eller åbne for alle.

Adgangsbegrænsning: Angiver, hvordan en besøgende modtages på de indlæg, vedkommende ikke har adgang til. Der kan enten omdirigeres til en abonnér-landingpage, der er angivet URL til i Iteras, eller teksten kan beskæres af en boks med blød overgang, hvor man kan tilføje valgfrit indhold (anvisning i at logge ind eller tegne abonnement).

Når Iteras-plugin’et er installeret i WordPress, dukker der en indstilling op på hver artikel om artiklen er låst til en eller flere betalingsmure eller ej.

Desuden kan følgende shortcodes bruges:

• Indsæt tilmeldingsformular: [iteras-signup signupid="3for1"] (hvor “3for1” er et eksempel)
  • Indsæt paywall login: [iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"] (hvor “qwerty123″ er id’et på den betalingsmur der skal adgang til – hvis der skal logges ind på flere samtidig, så adskil dem med komma, f.eks. paywallid=”qwerty123,yuiop456”)
  • Indsæt selvbetjening: [iteras-selfservice]

Læs mere om betalingsmuren generelt her.

Læs mere

Der findes lidt mere information på WordPress’ beskrivelse af plugin’et her: https://wordpress.org/plugins/iteras/

Udviklerinformationer

Hvis man ønsker at udvikle features som f.eks. nøgler der vises på betalingsartikler, er der her lidt ekstra information møntet på udviklere.

Vi bruger metadata på post til at gemme informationen (*_post_meta functionerne):
Nøglen de ligger under på en artikel er “iteras_paywall”
Informationen der skrives til feltet er en liste af paywall ID’er.
Den måde vi afgør om en side skal paywall’s er:
Hvor den interessante linje er !empty($paywall_ids):