For at komme i gang med at bruge Iteras til din abonnementsstyring eller medlemsstyring skal der indgås betalingsaftale(r) med Nets/Clearhaus, systemet skal sættes op, og data skal importeres (med mindre der er tale om et nystartet medie/forening). Iteras står selvfølgelig klar til at svare på alle spørgsmål, du måtte have i fb.m. opstarten.

1) Valg af betalingsmidler

Det første du skal tage stilling til, er hvilke betalingsmidler du ønsker at dine abonnenter/medlemmer skal kunne benytte sig af.

• Indbetalingskort: Ofte vil man i Danmark tilbyde, at folk kan betale med indbetalingskort, hvilket kræver en kreditoraftale hos Nets. En indbetalingskortaftale kan også bruges til betalinger fra fakturaer sendt til det offentlige via NemHandel, så hvis du regner med at få offentlige kunder (f.eks. biblioteker, kommuner), anbefaler vi, at du får denne betalingsaftale.
  • Kortbetaling (fx. Dankort, VISA, Mastercard: Kortbetaling  kræver indløsningsaftaler, der for Dankorts vedkommende også indgås med Nets. VISA/Mastercard kan køres på indløsningsaftaler hos Clearhaus eller Nets/Teller. Clearhaus har hurtig oprettelse og ingen krav om bankgarantier, hvilket især mindre organisationer ofte bliver mødt med hos Nets/Teller. Kun ca. 5% af udstedte kort er rene Dankort, så mange vil kunne klare sig med VISA/Mastercard. Prisen for at tage imod Dankort er dog ofte så konkurrencedygtig, at dette må med i overvejelserne.
  • MobilePay: Kræver ikke særskilt aftale, men kræve ren indløsningsaftale til kortbetaling (se punktet herover).
  • NemHandel (EAN): Dette kræver ingen betalingsaftaleoprettelse (og er i øvrigt ikke et betalingsmiddel, men en faktureringsmåde).

Se, hvordan du konkret opretter betalingaftalerne her.

2) Opsætning af systemet

Din Iteras-konsulent opsætter din publikation i Iteras ud fra en grundig snak med dig om, hvordan du ønsker de forskellige ting sat op. Du har også selv mulighed for at foretage og ændre grundindstillingerne direkte i systemet. Hvis du sælger abonnementer/medlemsskaber baseret på udgivelser (i modsætning til f.eks. elektroniske ydelser, hvor abonnementet/medlemsskabet tælles i tid), skal din udgivelsesplan lægges ind i systemet. Og endelig skal dine kampagner – dvs. dine forskellige abonnements-/medlemstilbud – oprettes i systemet.

3) Import af data

Når alt er sat korrekt op, eksporteres data fra jeres gamle system og importeres i Iteras via vores import-skabelon. Dette sker typisk med hjælp fra Iteras, idet abonnenterne/medlemmerne skal oprettes med korrekt status, tilgodehavender, mv. Vi opretter gerne importen på vores test-server først, så du kan gå alt igennem og godkende det, inden vi lægger det over på live-systemet. Læs mere om importen og klargørelse af importarket her.

4) Opsætning af integrationer

Iteras tilmeldingsformularer og abonnents-/medlemselvbetjening kan let integreres i de fleste hjemmesider. Det sker simpelthen ved, at en stump kode sættes ind på rette sted. Læs mere om integration af tilmeldingsformularer her. Derudover kan du vælge at implementere Iteras’ betalingsmur på din hjemmeside. Hvis du har WordPress, kan det ske med få klik. Bruger du et andet CMS-system, f.eks. Drupal eller Umbraco, kræver betalingsmur-integrationen lidt udvikling (se API-info her). Iteras kan også styre adgangen til publikationer hos PressMatrix, Visiolink og i apps oprettet med Adobes system. Dette opsættes af Iteras.

5) Ibrugtagning

Når alt er testet ok, lægger vi data på livesystemet og slår faktureringen til. Så er du i gang med at bruge Iteras.