For at komme i gang med at bruge Iteras til din abonnementsstyring eller medlemsstyring skal der indgås betalingsaftale(r) med Nets/Clearhaus, systemet skal sættes op, og data skal importeres (med mindre der er tale om et nystartet medie/forening). Din Iteras-konsulent guider dig sikkert igennem hele processen.

1) Valg af betalingsmidler

Det første du skal tage stilling til, er hvilke betalingsmidler du ønsker at dine abonnenter skal kunne benytte sig af. Typisk vil man i Danmark tilbyde, at folk kan betale med indbetalingskort, hvilket kræver en kreditoraftale hos Nets. Flere og flere tilbyder dog også kortbetaling (f.eks. Dankort, VISA, Mastercard). Det kræver indløsningsaftaler, der for Dankorts vedkommende også indgås med Nets. VISA/Mastercard kan køres på indløsningsaftaler hos Clearhaus eller Nets/Teller. Clearhaus har hurtig oprettelse og ingen krav om bankgarantier, hvilket især mindre blade ofte bliver mødt med hos Nets/Teller. Kun ca. 5% af udstedte kort er rene Dankort, så mange vil kunne klare sig med VISA/Mastercard. Til gengæld er det dyrere at bruge Clearhaus end Nets/Teller. Læs mere om oprettelse af betalingaftaler her.

2) Opsætning af systemet

Din Iteras-konsulent opsætter din publikation i Iteras ud fra en grundig snak med dig om, hvordan du ønsker de forskellige ting sat op. Du har også selv mulighed for at foretage og ændre grundindstillingerne direkte i systemet. Hvis du sælger abonnementer baseret på udgivelser (i modsætning til f.eks. elektroniske ydelser, hvor abonnementet tælles i tid), skal din udgivelsesplan lægges ind i systemet. Og endelig skal dine kampagner – dvs. dine forskellige abonnementstilbud – oprettes i systemet.

3) Import af data

Når alt er sat korrekt op, eksporteres data fra jeres gamle system og importeres i Iteras. Der er typisk behov for klargøring af importarket (et Excel-ark), hvilket forestås 100% af Iteras. Klargøringen omfatter bl.a. en opsplitning af data så de giver den bedst mulige adressevask. Desuden skal importarket laves, så abonnenterne oprettes med korrekt status, tilgodehavender, mv. Vi opretter gerne importen på vores test-server først, så du kan gå alt igennem og godkende det, inden vi lægger det over på live-systemet. Læs mere om importen her.

4) Opsætning af integrationer

Iteras tilmeldingsformularer og abonnentselvbetjening kan let integreres i de fleste hjemmesider. Det sker simpelthen ved, at en stump kode sættes ind på rette sted. Læs mere om integration af tilmeldingsformularer her. Derudover kan du vælge at implementere Iteras’ betalingsmur på din hjemmeside. Hvis du har WordPress, kan det ske med få klik. Bruger du et andet CMS-system, f.eks. Drupal eller Umbraco, kræver betalingsmur-integrationen lidt udvikling. Iteras kan også styre adgangen til publikationer hos Visiolink og i apps oprettet med Adobes system. Dette opsættes af Iteras.

5) Ibrugtagning

Når alt er testet ok, lægger vi data på livesystemet og slår faktureringen til. Så er du i gang med at bruge Iteras.