Kortbetalinger kan refunderes direkte fra Iteras.

For at tilbageføre et beløb, skal det være frigjort fra fakturaen, det blev betalt på. Når vi taler om kortbetalinger lyder de altid på fakturabeløbet, så dette er det maksimale beløb, der kan tilbageføres.

Frigørelsen sker ved kreditering, enten manuelt eller som en del af stopfunktionen.

For at tilbageføre et beløb, skal man trykke på Indbetalings-ID (det blå tal til venstre) og benytte knappen “Tilbagebetal”: denne knap har nu fået lidt mere funktion. Hidtil har det kun været en måde at fortælle Iteras, at man manuelt har tilbageført et beløb (dvs. ved kontooverførsel) og den mulighed eksisterer stadig. Men man kan nu også vælge at tilbageføre til abonnentens betalingskort, og så sker det som sagt direkte.

Hvis man har tilbageført en del af eller hele beløbet direkte i Quickpay, vil Iteras ikke være vidende om det. I så fald skal man vælge “Manuelt” tilbageførselsmetode.

Hvis man prøver at tilbageføre mere end der tilbage af betalingen, vil det resultere i en fejl. Det samme, hvis det kort, man forsøger at tilbageføre til, er udløbet eller spærret. I så fald er man nødt til at lave en manuel tilbageførsel til bankkonto og registrere det manuelt i Iteras.

Betalinger lavet med indbetalingskort eller via Betalingssevice skal også tilbageføres manuelt, dvs. til kundens bankkonto og markeres i Iteras som tilbagebetalt manuelt.