Iteras indeholder et filter til søgning og filtrering af abonnenter. Filtret tilgås lettest via filter-ikonen i topbjælken til højre for søgefeltet, men kan også tilgås via venstremenuen (Kunder > Oversigt).

Det basale filter har et søgefelt, samt et felt der tillader at man specificerer hvilket felt man ønsker at søge i. Men klikker man på “Vis flere filtre” kommer der mere avancerede muligheder til syne. Disse gennemgåes herunder.

Med abonnement

Disse indstillinger handler om filtrering af abonnenter med abonnement (i modsætning til abonnenter uden abonnement, dvs. passive abonnenter). Der er fire muligheder:

• I gang: Abonnementet er aktivt
  • Afventer start: Abonnementet er oprettet, men ikke startet endnu. Dvs. der er en fremtidig startdato
  • Suspenderet: Abonnementet er suspenderet, f.eks. pga. manglende betaling, eller manuelt
  • Afsluttet: Abonnementet er afsluttet. Det kan måske virke lidt ulogisk, at man under abonnenter med abonnement kan søge på dem, der er afsluttet (så har de jo ikke et abonnement mere), men det kan f.eks. bruges, hvis man gerne vil lave et udtræk til markedsføring mod dem, der har haft et abonnement. Så det er ikke helt det samme som dem uden abonnement, der aldrig har haft et.

Når man foretager et eller flere valg i denne kategori, kommer der flere muligheder frem:

Her kan man filtrere på specifikke produkter og kampagner.

De to ikoner efter kampagner er en vælger af, om man vil vise gruppeabonnementer (dvs. betaler-abonnementerne) eller kun modtagerabonnementerne. Især det første kan være gavnligt når man vil finde betaleren af et abonnement i f.eks. en stor butikskæde, hvor betaler og modtagere hedder det samme.

Periodevælgeren yderst til højre gør det muligt at vælge abonnenter, der aktuelt er i gang med det valgte abonnement, eller dem som både er i gang nu, og nogensinde har været på kampagnen. Det sidste er relevant, hvis man f.eks. vil analysere på, hvor mange abonnenter der er kommet ind via en bestemt introkampagne.

Abonnementet startet fra / afsluttet mellem

Her kan man afgrænse tidsperioden for de abonnementer, man vil have med i filtreringen: Mellem hvilke datoer er de startet, hhv. stoppet. Man behøver ikke udfylde begge.

Customfelter

Endelig er det muligt at filtrere på alle customfelter, man har oprettet.

Leveringer

Her kan man vælge at få vist abonnenter, der har modtaget en bestemt levering. Leveringer defineres under produkter hvis man har nummerbaserede abonnementet – typisk er leveringer af de enkelte numre af f.eks. et magasin. Således bruges leveringer faktisk til at danne adresseringslister til f.eks. magasiner. Hvis man klikker sig ind i filtret via antal modtagere på en levering, vil dette felt i filtret automatisk være udfyldt med den levering, man har klikket på.

Felter på abonnent

Man kan her filtrere på såvel standardfelter som customfelter, der måtte være defineret på abonnent-niveau.

Landevælgeren gør det muligt både at vælge abonnenter fra et bestemt land, eller ikke fra et bestemt land. Hvis man f.eks. vælger “ikke fra Danmark”, får man alle udlændinge.

Fakturering

Herunder kan man finde abonnenter, som har betalt fakturaer i perioden. Det kan med tekst specificeres, hvilke fakturaer der skal være betalt. Søgeteksten søger i fakturalinierne.

Det er også muligt at fravælge kunder, der har en inkasso-faktura.

Uden igangværende abonnement

Man kan ved afkrydsning af feltet “Passive” få vist abonnenter, som ikke har et igangværende abonnement af nogen art. Øverst i filtret kan man søge på abonnenter med et afsluttet abonnement, hvilket ikke tager højde for, om der er tilbageværende aktive abonnementer på abonnenten. Derfor kan man med “Passive”-indstillingen sikre sig, at abonnenter man får med i filtreringen ikke har andre abonnementer, som ikke er afsluttet.